Twiittaa aiheesta / Jaa Facebookissa

Hyvinsyöjillä on valtaa

Ruoassa tärkeintä on maku, maku ja maku. Onko millään muulla väliä? On, jos haluat sekä hyvän mielen että hyvän olon. Hyvä mieli syntyy varmuudesta, että on tehnyt oikeita valintoja ihmisten ja ympäristön kannalta.

Ruoka vaikuttaa ympäristöön, kiistatta. Se on yhtä luonnollista kuin syöminen on osa elämää. Runsas kolmannes suomalaisten ympäristövaikutuksista syntyy ravinnosta. Ruoantuotanto vaikuttaa erityisesti vesistöjen tilaan ja monimuotoisuuteen. Hiilijalanjäljestäkin ruoan osuus on 20–30 prosenttia. Ympäristövaikutuksia voi ja pitää pienentää. Siihen tarvitaan toimia koko ruokaketjulta sekä päättäjiltä. Valta on kuitenkin meillä Hyvinsyöjillä. Meidän valinnoistamme ja vaatimuksistamme syntyy voima, joka muuttaa maailmaa, mausta tinkimättä.

Joskus kuitenkin tuntuu, että tietoa tulee joka tuutista, se on ristiriitaista ja vaikeaa ymmärtää. Mikä on Hyvinsyöjälle kaikkein olennaisinta? Sinun ei tarvitse ryhtyä monialatieteilijäksi saadaksesi homman haltuun.

Hyvinsyöjänä olet oikeutettu muutamiin avainasioihin, joiden avulla pääset pitkälle.

Lue lisää viidestä oikeudestasi ja tulosta myös Hyvinsyöjän faktasivu mukaasi tästä.