Twiittaa aiheesta / Jaa Facebookissa

Laitoit roskiksesi pysyvästi paastolle

Kaikkien elintarvikkeiden ketjussa saattaa roskiin päätyä jopa puolet tuotetusta ruoasta. Suomalaisten arvioidaan heittävän vuosittain ruokaa roskiin noin 20 – 30 kiloa henkeä kohden. Roskisten herkuttelu ei käy Hyvinsyöjän järkeen.

Ruokaa heittää pois usein huomaamattaan. Tarkkaile parin viikon ajan tietoisesti, kuinka sinä toimit. Aina kun voit, suunnittele ruokalistaa, käytä tähteet hyödyksi, pakkaukset tyhjiksi ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Katso tarkemmalla silmällä pakkausten päiväyksiä, haistele ja maistele. Ja sanomattakin selvää: lajittele biojäte muusta roskasta erikseen.

Moni Hyvinsyöjä tuskailee pakkausten kanssa. Ruoan pakkaamisen ympäristövaikutukset ovat kokonaisuuden kannalta suhteellisen vähäisiä. Ympäristöetuja ovat parempi säilyvyys ja pienempi hävikki ruokaketjun eri vaiheissa. Jos pakkausroskan voi kotipaikkakunnallasi kierrättää energiajätteeseen, tee se.

Keskustele aiheesta ja jaa Hyvinsyöjän vinkkejä Facebookin Syödään yhdessä -ryhmässä.